Pápua Új Guinea Sigri Estate

3 150 Ft11 500 Ft

Kiváló példája a kávéban rejlő sokszínűségnek. Itt például egyszerre van jelen a szárított zöldfűszerek különleges íze, intenzív gyümölcsösséggel, téli fűszeres utóízzel és vörösborra emlékeztető illatokkal.

Tejes italként fogyasztva fűszeres szilvás pitére emlékeztet, némi gyümölcsösséggel az utóízben.

Törlés

Leírás

Sigri Estate

Pápua Új-Guineaban az 1950-es évek óta termesztenek kávét. Az első farmok egyike volt a Sigri ültetvény, ahol professzionális szemlélettel, a talaj és a klíma adottságaihoz választottak kávéfajtát. Világszinten a legjobbak közt jegyzett ültetvényen, töretlen növekedéssel, ma már 122 hektáron folyik a művelés.

A helyi farmerek az arabica változatossága mellett tették le a voksukat, azon belül is a Jamaica Blue Mountain által elhíresült fajtát, a Typica variánst hozták haza saját földjeikre. A gazdag vulkanikus talaj, a tengerszint feletti 1600m-es termőmagasság és a hűvös klíma, a buja esőerdők árnyékot adó, nedves közege gyakorlatilag garancia a világklasszis kávé termesztésére.

 

Ezenkívül szigorú környezetvédelmi szabályokat léptettek életbe a Sigri ültetvényen annak érdekében, hogy védőhálót hozzanak létre a veszélyeztetett fajok számára. A gazdaság  különböző társadalmi törekvéseket is támogat: közösségépítő programok, iskolák, egyházak és egészségügyi intézmények fejlesztését. Továbbá a közösségi kapcsolatokért felelős tisztviselő olyan projektekben vesz részt, amelyek a nemi egyenlőség jegyében emelik a nők státuszát a közösségben.

 

Eredet

Feldolgozási eljárás : Mosott

Termőmagasság : 1400-1600 m

Fajtavariánsok : Typica, Caturra, Catimor

Régió : Waghi Walley I  Termelő :  Sigri Estate (Birtok)

További információk

Tömeg N/A
Kiszerelés

250g, 1000g