Costa Rica Llano Bonito – Fair Trade

2 850 Ft10 500 Ft

ízek & illatok

A trópusok, és szunnyadó vulkánok hangulatát idéző kávé. Costa Rica középső régiójából : Vérnarancs, édesfűszer és mogyorós-kakaóporos ízjegyekkel.

Tejes italként fogyasztva gyümölcsös piskótára emlékeztet, édes és krémes akár cukor hozzáadása nélkül is!

Törlés

Leírás

A szinte vallásosságig elhivatott kávékultúrájáról híres Tarrazzú, egy hegyekben bővelkedő régió Costa Rica középső területén. A Tarrazzú régió egy szeparált része, a Llano Bonito termelőszövetkezet és ültetvény 1972-ben alakult. A Costa Rica-i termőterületek betelepítésének céljakezdettől, a kivételes minőségű kávék előállítása volt. A szövetkezet rendkívül szigorú minőségellenőrzési programmal dolgozik, az ültetéstől a kihajózásig kísérve a kávébabokat, és külön prémiummal díjazza a Speciality minőségű kávét előállító farmereket. Costa Rica szabályozást vezetett be, 100%-ban arabica babok termesztésére. Az ültetvény 1200 hektáron terül el 1200-2000m tengerszint feletti magasságon, gazdag, vörös vulkanikus talajon. A Llano Bonito szövetkezet 673 termelőt és közel 400 családot tömörít, akik közös célként tűzték ki a régióra jellemző különleges ízek és minőség bemutatását a világpiacon.

A szövetkezet korán felismerte a környezet és közösség, védelmének fontosságát is. Jelenleg a farmtulajdonosok 35%-a nő, továbbá Fair Trade és helyenként Organikus minősítésűek a farmok, így garantálva a jövő kávéját a fogyasztók, és a megélhetést a termelő közösségek számára. A környezet védelmének jegyében, a termesztés és szüret közben keletkező hulladékokat komposztálják, és visszaforgatják a termőföldbe.

A farmokon eszközölt technológiai fejlesztések könyveket jelentenek a tanulni vágyóknak, egészségügyi ellátást és több szabadidőt a helyi családoknak.

Eredet

Feldolgozási eljárás : Mosott

Termőmagasság : 1200-2000 m

Fajtavariánsok : Caturra, Catuai

Régió : Tarazzú I  Termelő :  Llano Bonito Termelőszövetkezet

Certifikát : Fair Trade

További információk

Tömeg N/A
Kiszerelés

250g, 1000g