Colombia Huila

2 650 Ft9 800 Ft

ízek & illatok

Nem véletlenül az egyik kedvencünk: vörösszőlős , szinte vörösboros ízek uralják, ehhez hordó jellegű fekete fűszeresség egy finom grapefruitos és mandulás utóízzel. A kávé jó testű, ásványos, és kiemelkedően egyensúlyos.

Tejes italként fogyasztva mogyoróvajra emlékeztet, édes és krémes akár cukor hozzáadása nélkül is!

Törlés

Leírás

A Colombia Women’s Coffee Project kifejezetten az európai piac igényeire reagálva jött létre, olyan finca-k ( spanyol: birtok ) összefogából, amelyeket ambíciózus nők vezetnek, a szociális és nemi egyenjogúság jegyében.

A 4 pilléren nyugvó projekt célkitűzései :

  1. Oktatás – Minden 21 év alatti résztvevőt be kell vonni a nemzeti általános és középiskolai oktatási tervbe.
  2. Hozzáférés az egészségügyi ellátáshoz – Minden munkavállalót, korábbi dolgozót és a női gazdálkodók családját fel kell venni a nemzeti egészségügyi támogatottak rendszerébe.
  3. Tisztességes lakhatás – A dolgozók számára a program egy éven belül tisztességes lakóhelyet kell biztosítania, megfelelő higiéniai körülményekkel.
  4. Fenntartható gazdálkodás – Agronómiai képzés a női munkatársak számára, lehetővé téve számukra, hogy javítsák termelési technikáikat és magas színvonalú terméket állítsanak elő.

Kivételes kávé, és nemes cél egyesül ebben a 21 nő  által üzemeltetett gazdaságban. Az 56 hektárt felölelő területen Castillo és Colombia kávéfajtákat termesztenek. Elsősorban nőket foglalkoztatnak a missziójuk pedig a jövő generációra koncentrál. A kitörés lehetőségének megteremtésére koncentrálva központi céljuk  a gyermekek jóléte és átlagon felüli edukációja.

A terület a Huila vulkán korábbi kitörései miatt, a Magdalena folyó mentén végig vulkanikus sókban, és tápanyagokban gazdag talajú hegyek fekszenek. A Tatacoa sivatag melege, és a hegyekről leáramló hűs levegő a gazdag vulkanikus talajjal pedig tökéletes közeg a különlegesen magas minőségű kávék termesztéséhez.

Nem véletlenül az egyik kedvencünk, az ízt, vörösszőlős , szinte vörösboros jegyek uralják, ehhez hordó jellegű fekete fűszeresség egy finom grapefruitos és mandulás utóízzel. A kávé jó testű, és kiemelkedően egyensúlyos.

Eredet

Feldolgozási eljárás : Mosott

Termőmagasság : 1450-1600 m

Fajtavariánsok : Castillo, Colombia

Régió : Huila | Termelő: Women’s Coffee Project Cooperative

További információk

Tömeg N/A
Kiszerelés

250g, 1000g