Burundi Yandaro – Barista széria

3 150 Ft11 500 Ft

Barista széria – Különlegesen jó évjárat, magas pontszám, egyedi feldolgozású és/vagy ízvilágú kávé, erős háttértörténettel. Ilyen tételek kerülnek a Barista szériába.

ízek & illatok

Ez a tétel szinte leugrott a cupping asztalról, azonnal tudtuk, hogy valami különlegesre bukkantunk. Ezek után nem is lepett meg a magas 88-as pontszáma : Nyári hangulatú kávé, málna, ananász és csokoládé ízek különleges elegye, barnacukros édességgel.

Tejes italként fogyasztva gyümölcsös, édes és krémes akár cukor hozzáadása nélkül is!

Törlés

Leírás

Ezernyi vulkanikus hegy, ezernyi lehetőség az egzotikus, különleges kávék termesztésére. Burundiban a farmerek élnek is a természet ajándékával. Nincsenek grandiózus ültetvények, zakatoló gépek csak ‘háztáji’ termelés családi tulajdonú farmokon, amit a környékbeli feldolgozóállomáson tisztítanak meg.
Ilyen a kayanza megyei Yandaro feldolgozóállomás is, amely 600 környező családi gazdaság kávétermését dolgozza fel, profi módon. A rendszer sikeresnek mondható, 2012-ben Cup of Excellence-t nyert az állomás egyedülállóan magas minőségű kávéival.

Nem csoda, hiszen a termőhely hegységeit körülöleli a Kibara esőerdő, ezért tökéletes hely a kávétermesztésre. A Rwandával határos északi rész az egykori vulkáni aktivitás emlékeit őrzi, talaja és élővilága gazdag, klímája hűs, párás-csapadékos.
Afrika egyes részeitől eltérően Burundi és a Kayanza régió bővelkedik vízben, emiatt a kávék feldolgozása is jellemzően az innen nyert különleges vízből,  mosott eljárással történik.

Yandaro állomást a Greenco nevű svájci cég üzemelteti, akik elkötelezték magukat, hogy az egész ellátási lánc mentén támogassák partnereiket.
Az állomásokra szerelt napelemek és víztisztító berendezések garantálják a környezettel való békés együttműködést, ezen felül a családok agronómiai képzést kapnak, bevonják őket az új kávécserjék nemesítésébe, az új szüreti- és feldolgozási praktikák kifejlesztésébe.
Kézi szüret után szigorú minőségellenőrzés garantálja, hogy csak az érett szemek kerüljenek feldolgozásra.

Eredet

Feldolgozási eljárás : Mosott

Termőmagasság : 1800m

Fajtavariánsok : Bourbon, Red Bourbon

Régió : Kayanza I  Termelő :  Helyi kistermelők

További információk

Tömeg N/A
Kiszerelés

250g, 1000g