Uganda Rwenzori Mountains

2 850 Ft10 500 Ft

ízek & illatok

Az első ugandai vendégünk, a történet, egy bombasztikus újrakezdésről. Nagyon komplex és izgalmas kávé : Csupa eleven, piros gyümölcsös ízek egy fahéjas utóízzel karonfogva.

Tejes italként fogyasztva fűszeres kompótra emlékeztet, édes és krémes

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória: Címkék: , , , ,

Leírás

Ugandában a kávé a gazdaság motorja, 3 millió ember megélhetését biztosítja, az ország exportbevételeinek 95%-át teszi ki. A korábban robusta termesztéséről híres ország, az arabica-ra való átállással éppen újrapozícionálja magát a világpiacon, mialatt több régió nyitni kezd a különleges kávék felé.

A Rwenzori hegyvonulat, avagy a Hold hegyeinek lankáit évszázadok óta a Bakonzo törzs műveli. Talaja gazdag, klímája hűvös, ezért magában hordozza az izgalmas kávék igéretét.
Ugyanakkor, az új utakat taposók dolga mindig sokkal nehezebb. Ugandában a robustáról arabicára való átállás, a hűvös klíma, az egyenlítő közelsége és a hegyvidéki területek miatt teljesen logikus döntés, ám óriási munka is egyben. A farmerek közösségbe tömörülve dolgoznak, fejenként nagyjából két hektáros területet művelnek, ahol kizárólag kézi szürettel válogatják ki a legérettebb szemeket, ezeket kádakban mossák, és fermentálják.

Az elmúlt pár évben így Uganda a legjobb afrikai kávéországok közé lőtte be magát. A példátlan odafigyelés tehát kifizetődni látszik, sőt minket is arra sarkall, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból és a kávénkból.
Mikor belépünk a pörkölőbe, elfordítjuk a kapcsolót, valami elkezdődik… Leengedjük a frissen bontott zöldkávét a pörkölő dobjába, hogy a rámért hő és odafigyelés által kibontakozhassanak a termőterület izgalmas adottságai.
Az első ugandai kávénk az első történetünk az újrakezdésről.

Eredet

Feldolgozási eljárás : Mosott

Termőmagasság : 1600 m

Fajtavariánsok : SL-14, SL-28

Régió : Rwenzori Mountains

További információk

Tömeg N/A
Kiszerelés

250g, 1000g